Opleidingen

We verzorgen de opleidingen:

- NLP Practitioner
- NLP Master Practitioner
- Mental Health Coach
- Mental Health Counselor

LEES MEER

Yoga

Op de bovenverdieping van het Van Goghhuis wordt Critical Alignment yoga en therapie gegeven.

LEES MEER

Workshops

Het Van Goghhuis biedt regelmatig workshops aan over persoonlijk leiderschap en relaties.

LEES MEER

Vertrouwenspersoon

Een externe vertrouwenspersoon O&I heeft veel voordelen, staat los van de organisatie,
is gespecialiseerd, heeft veel expertise en professionaliteit.
Daarnaast de drempel is lager voor een klager of klaagster.

LEES MEER

Yoga


In de yogales ga je op zoek naar de spanningen in het lichaam. We beginnen met een passieve oefening die de tijd geeft om de spanning in een deel van het lichaam vanuit rust te benaderen. In de confrontatie met spanning is het lichaam namelijk snel geneigd daaruit weg te vluchten - of juist te verharden en vanuit wilskracht te bewegen. Zowel vluchten als wilskracht leiden niet tot ontspanning. 

 

Tijdens de les krijg je steeds de tijd om je lichaam en je reacties te observeren. Met druk en rek wordt de spierspanning minder en komt er weer beweging in stijve spieren en gewrichten. Deze nieuwe ruimte neem je mee naar complexere yogahoudingen.

 

Ontspanning, beweging en het opbouwen van kracht komen aan bod; ze ondersteunen en versterken elkaar. Het lichaam en de ademhaling krijgen steeds meer ruimte, je gaat je lichaam weer als licht en vrij ervaren. Het gemak en de natuurlijke souplesse herstelt, ingesleten voorkeurshoudingen veranderen en spanningen verdwijnen. 

 

Hulp bij 'ont'spannen 

In CA yoga worden hulpmiddelen gebruikt (vilten mat, stripje, bankje, boogje, blok) om richting te geven aan de ontspanning en te zorgen dat deze aankomt op de plek waar het bedoeld is. 

 

Lees meer op website www.yogainhoogeveen.nl